3 tips til at score drømmejobbet

Det er ikke let at score drømmejobbet. De populære virksomheder får ofte mange ansøgninger, der er rift om stillingerne og der skal i dag mere til for at skille sig selv ud fra markedet af kandidater. Det kan næsten virke umuligt at få en fod ind ad døren. Vi har derfor samlet 3 tips til hvordan du score drømmejobbet, så du kan få gode ideer i forbindelse med din ansøgning og CV. Læs med forneden.

1.      Udnyt de sociale medier

Fremtiden er digital, og mange virksomheder er også opmærksomme på dette, når de kigger på dig som potentiel kandidat til et job. Det er i dag blevet meget almindeligt for virksomheder, at kigge på dine profiler på sociale medier inden de vælger at invitere dig til samtale. Her kigger de især på din LinkedIn, og nogle gange også din Instagram og Facebook, alt efter hvilken stilling du søger.

Det er derfor en rigtig god idé i dagens jobmarked at gøre mere ud af dine profiler, når man er jobsøgende. Sørg for at din profil fremstår pæn og nydelig. Giv dig selv en passende beskrivelse i forhold til den profil drømmejobbet søger. Til sidst, men ikke mindst, så sørg for ikke at have et alt for fjollet profilbillede. Du vil nemlig gerne give potentielle virksomheder det bedste indtryk af din person.

2.      En ansøgning udover det sædvanlige

Populære virksomheder i gode industrier er vant til at modtage mange ansøgninger. Det kræver derfor en ekstra indsats for at blive bemærket, så du kan blive kaldt til den egentlige jobsamtale. Her hjælper det at gå niveauet højere med din ansøgning i forhold til dine ”konkurrenter”.

En god måde at differentiere sig som jobsøgende er ved at lave en video ansøgning. Denne skal kun vare 1-2 minutter, hvor du er iført dit pæne jakkesæt og giver en kort præsentation af dig selv og dine kompetencer. Dette vil give vedkommende, der vurderer din ansøgning et ekstra godt indtryk af dig som person, og viser at du ikke er bange for at yde en ekstra indsats.

3.      Skab din egen erfaring

Ønsker du at score drømmejobbet, så er der tit rift om stillingen. Det kan være svært som jobsøgende, da de gode stillinger typisk har høje krav til performance og erfaring. Det kan godt virke som en ond cirkel: jobbet ønsker en med erfaring og du har brug for jobbet for at få erfaring.  

Alt efter hvilken industri du ønsker at søge, så kan det variere med hvad der burde stå på dit CV. I mange tilfælde så kan det være en fordel at skabe sin egen erfaring. Dette kan gøres på flere måder. Du kan tilbyde din arbejdskraft gratis som praktikant, og så udnytte den fod du har fået ind ad døren til at skaffe drømmestillingen. Men du kan også begynde et selvstændigt projekt. Det at starte egen virksomhed byder på en masse udfordringer, som vil hjælpe dig i det fremtidige arbejdsmarked.

Vælger du at starte som selvstændig, så er det essentiel at du gør det ordentligt og dokumenterer dine resultater. Her hjælper det at benytte sig af et dygtigt bogholderi, der kan hjælpe dig med at holde styr på dine finanser. På denne måde sikrer du dig, at du ikke kommer i problemer i forbindelse med dit regnskab.