Derfor skal du tage et praktikophold i udlandet

Hvis du er under uddannelse, så har du sikkert også tænk på, hvad der skal ske, når du skal ud på jobmarkedet. Har du tænkt over, hvilke erfaringer du kan skrive på dit CV for at få det til at skille sig ud af flokken?

Hvad er det en arbejdsgiver leder efter, når han/hun skal vælge en at kalde til samtale? Gode karakterer? Et relevant studiejob?

Gode karakter vidner om en hårdtarbejdende studerende, et relevant studiejob viser engagement og seriøsitet, men hvad er egentlig vigtigst at sigte efter, hvis man ikke har overskuddet til begge dele?

Et internationalt CV er et godt CV.

Der findes selvfølgelig ikke noget universelt svar, da det er forskellige alt efter, hvilket arbejde du søger, og hvem intervieweren er. Men en ting, der næsten kan siges med sikkerhed er, at en arbejdsgiver gerne vil have en, der er selvstændig og klar på udfordringer.

Hvordan beviser man bedst, at man er det? Det gør man selvfølgelig med et praktikophold i udlandet!

Det siger et praktikophold i udlandet om dig

Når en fremtidig arbejdsgiver sidder med dit CV i hånden, skal du regne med at han/hun ikke kigger på CV’et i særlig lang tid. Faktisk siger man, at 75% af alle virksomheder kun bruger 5 minutter på den første sortering af CV’er. Det er derfor essentielt, at du har noget, der skiller sig ud fra flokken, så du ikke ryger væk fra starten.

Du kunne fx skille dig ud med et praktikophold i udlandet! Faktisk estimeres det at arbejdsløsheden blandt folk, der ikke har været i udlandet er 23% lavere end for folk, der har haft et praktikophold i udlandet.

Det tyder derfor på, at mange arbejdsgivere faktisk kigger efter et praktikophold i udlandet, når de skal sortere CV’er.

Hvorfor bliver det vurderet så positivt? Det er der mange grunde til, og vi har fundet nogle af dem, så du kan vurdere, om du bør sigte efter et praktikophold i udlandet.

  1. Du er selvstændig

Det kræver meget selvstændighed at tage på et udvekslingsophold alene. Du skal begive dig i en anden kultur, på et andet sprog osv. Selvstændighed er meget værdsat på arbejdsmarkedet.

  • Du har gode sproglige egenskaber

Afhængigt af, hvad du studerer, og hvad du ønsker at arbejde med i fremtiden, kan gode sproglige egenskaber være fordelagtige.

  • Du opbygger et internationalt netværk

Hvis du ønsker at arbejde i udlandet, er det særligt positivt at tage et udvekslingsophold. Du ved aldrig, om du kommer til at møde din fremtidig chef eller kollegaer derude.

Er du ikke under uddannelse endnu, kan du også optimere dine chancer for et kvote-2 optag med frivilligt arbejde i udlandet.