Er du i tvivl om, hvilke muligheder der er indenfor landbruget? Så læs med her

Et job som landmand er måske mere, end du lige går og tror. Vidste du f.eks., at du som landmand kan vælge at specialisere dig indenfor planteavl, husdyravl eller jordbrugsmaskiner? Der er altså – ligesom på så mange andre uddannelser – mulighed for at præge landbrugsuddannelsen, så den bliver skræddersyet lige til dine største interesser. Læs meget mere om det her.

Hvilke udddanelser og jobs er der indenfor landbruget?

Du er måske slet ikke i tvivl om, at en landbrugsuddannelse er lige noget for dig. Eller også går du og overvejer, om du kan se dig selv i jobbet som landmand. Uanset hvad så kan det være en rigtig god idé at opsøge viden om uddannelsen og de forskellige muligheder indenfor den. Og det kan du få her.

Som nævnt findes der forskellige retninger inden for landbrug, og der findes derudover også videreuddannelser. Du kan uddanne dig til:

  • Landbrugsassistent – grunduddannelsen indenfor landbrug
  • Landbrugsassistent med speciale indenfor planteavl, husdyravl eller jordbrugsmaskinføring
  • Produktionsleder – en videreuddannelse, som giver kompetencer indenfor ledelse, strategi og økonomi
  • Agrarøkonom – en videreuddannelse, som giver mulighed for at være konsulent indenfor branchen

Sådan vælger du den rette vej

Lyder landbrugsuddannelsen som noget for dig, men er du i tvivl om, hvilken vej du skal gå med specialisering og videreuddannelser? Heldigvis behøver du ikke at beslutte det hele med det samme. I løbet af landbrugsassistent-uddannelsen vil du få mulighed for at afprøve landbrugets arbejde gennem praktik, hvor du også kan blive mere afklaret om, hvilke områder du finder mest interessante, og om du overhovedet har lyst til at specialisere dig.

Et andet godt råd til at vælge den rette vej er at læse om de forskellige arbejdsområder inden for de forskellige specialiseringer og videreuddannelser eller at spørge bekendte inden for landbrug ind til deres arbejde