Er du ledig og derfor jobsøgende? Så læs med her

Ledigheden i Danmark er lav, men det er ikke ens betydende med, at alle er i arbejde. At være ledig og jobsøgende kan være frustrerende, hvis man gang på gang får afslag, og i sidste ende kan det medvirke til, at man mister motivationen. At møde til en jobsamtale som man næsten godt kender udfaldet på, kan give hakker i selvtilliden, og til sidst kan man have en tendens til at gå til det på en negativ måde. Er det beskrevne scenarie noget, som du kan genkende, så mangler du stensikkert gode råd til at kunne komme ud på arbejdsmarkedet igen – og det kan du netop få her.

Sæt dig ned og tæsk ansøgninger afsted. Drop overspringshandlingerne

Sørg for at have en god ansøgning og et overskueligt CV

Når man skal søge et nyt job, er det vigtigt, at man giver en potentiel ny arbejdsgiver et godt indtryk af en, så man har større chancer for at blive kaldt til samtale og ansat efterfølgende. Det første indtryk man typisk giver er igennem en ansøgning og et CV, og ønsker man at komme godt fra start, er det vigtigt, at man har en god ansøgning og et overskueligt CV. Har du fundet ud af, at dit CV er uoverskueligt eller mangelfuldt, så kan det være en af grundende til, at du endnu ikke har haft heldet med dig. Sæt dig ned og omskriv din ansøgning og dit CV – eller få hjælp til det så dine chancer forbedres.

Du kan også søge job udenlands

Hvis du synes, at det nærmest er umuligt at få job i Danmark, så har du også muligheden for at søge job udenfor Danmark. Tjek valutakurserne (hvis du overvejer job i Sverige) – på den måde kan du nemmere finde ud af, om det er attraktivt for dig, eller om du skal blive i Danmark og forsætte din jobsøgning.