Har du været arbejdsløs i lang tid? 3 gode råd til at komme godt i gang!

Har man gået hjemme uden arbejde i lang tid, grundet en fyring, nedskæringer eller sygdom, kan det være udfordrende at komme i gang igen. Ikke bare det at komme i gang, men at få en god start på arbejdslivet igen, så man ikke ender samme sted. Man får hurtigt en anden hverdag, når man ikke har noget job. Dette vil også medføre andre vaner og tendensen lyder ofte på, at dovenskaben hurtigt overtager en, om man vil det eller ej. Der findes mange gode råd til at kunne komme i gang igen på arbejdsmarkedet og nedenfor får du tre gode råd til at komme godt fra start af.

1. Lev en hverdag som om du skulle på arbejde

Når man går uden arbejde og bruger det meste af sin tid derhjemme, har man tildens til at blive mere og mere doven, som tiden går. For at undgå dette er det en god ide at have et mindset der strider imod dovenskab og uduelighed.

Det handler blandt andet om at stå op om morgen og ikke ligge i sin seng, til langt op af formiddagen. Holde sig i gang hele dagen og gå i seng som man plejer. Dette hjælper til at holde dovenskaben væk og bevare den ”normale” hverdag.

2. Få eksperthjælp til at komme tilbage til dit fulde jeg

Har man gået hjemme i lang tid, kan ens motivation og ens selvtillid godt ryge helt i bund. Man kan hurtigt blive stresset af, ikke at lave noget og ikke føle at man passer ind i nogle stillinger i fremtiden. Der kan forekomme mange tanker i den tid man går hjemme og for nogle går det hen og bliver en stor udfordring og påvirker en negativt.

Har man fået udviklet en form for stres og depression i sin tid som hjemmegående, kan det være en rigtig god ide at få noget eksperthjælp, inden man starter op på arbejde igen. Det kan også være man bare har brug for at få selvtilliden op igen, i form at noget personlig udvikling, for at kunne skabe de bedste rammer for en god opstart.

Hverdagens i en praksis

Mind CPH kan hjælpe dig, hvis du står i en situation, som er genkendeligt til ovenstående. De er specialister og driver en moderne psykologpraksis til hverdag i København. Du kan læse meget mere om Mind CPH og deres behandlinger lige her på Mindcph.dk.

3. Vant til at arbejde i international virksomhed? Tag et sprogkursus

Har man på sine tidligere jobs arbejdet i internationale virksomheder, har man højst sandsynlig været vant til at snakke på andre sprog til dagligt. Det mest gængse sprog vil nok være engelsk. Men sprog som tysk, fransk og spansk dukker også op i flere og flere virksomheder.

Har man ikke brugt et fremmedsprog til dagligt i en længere periode, kan det være udfordrende at komme i gang, især når sproget skal bruges på virksomhedsplan.

Hos iblsprog.dk kan man tage et kursus i lige præcis det sprog man ønsker at blive bedre til. Kurserne findes på forskellige niveauer og kan vælges efter hvilke personlige behov man har. Har du brug for et kursus? Kan du læse meget mere på iblsprog.dk.