Ledige job

Søger du ledige job, så er er jobsites.dk det helt rette sted for dig. Ledige job hænger ikke på træerne. Og dog. Mængden af ledige job er afhængig af 2 faktorer. 1. konjukturerne – dvs. er der opsving og forbrugsfest, så kommer der flere penge i kassen og ordre i ordrebøgerne og ergo bliver firmaerne mere investeringsvillige og skal bruge flere hænder til at klare efterspørgslen.

 

Den anden faktor er det man kalder for jobrotationen. Jobrotationen handler om, hvor meget den enkelte holder fast i den taburet det sidder på. Hvor risikovillig er jobsøgerne til at afprøve nye veje. Er der krise, så er man ikke så villig, fordi et nye job kan ende galt og et nyt job kan være svært at få. Det kalder jobrotation fordi det kan udløse en større rotation af medarbejdere, hvis der er få ledige kandidater til få ledige jobs. Dvs. at hvis en medarbejder siger sin stilling op for at søge et nyt job, så efterlader man et tomt sæde, som en anden medarbejder besætte, men som også må sige sin daværende stilling op, hvor der igen kommer et nyt tomt sæde – indtil at en stilling besættes af en person, som i forvejen var ledig.

 

I 2018 har vi gode konjukturer og et godt sundt niveau af jobrotation. Der tales nu og da om at der er mangel på arbejdskraft. Vi skal tilbage til 2005, før vi sidst høre snak om dette.

 

Hvorfor er der så mange ledige job

 

En årsag er at der er opsving, men at vi ikke har glemt finanskrisen og derfor ikke er villig til at skifte job. Der er rekordlav ledighed og flere udenlandske firmaer er flyttet ind. Nov. 2018 var der ca. 20.689 jobs i DK jf. Careerjet, men der må tages forbehold for en række dubletter. Jobindex der har en bedre dubletfilter har registreret 16.377 jobs, men de har en række sitet, som de ikke henter jobs fra, så tallet ligger nok på ca. 18.000. Det er 5.000 mere end i 2011.

 

Så hvis du vil have en af de ledige job, så er der gode muligheder. Der er både de tungere stillinger og masser af ledige job i den ”lave” ende, hvor erfaring, uddannelse og alder er mindre vigtig.

 

Ledige job i københavn

Alene i københavn er de ledige job mange. Ledige job kan findes på en række jobportaler, men de store er jobnet, jobindex, linkedin, stepstone, ofir.dk og Careerjet.

Storkøbenhavn alene har over 6.000 ledige job.

ledige job

Søg ledige job ufaglært

Er du ufaglært, så tøv ikke med at søge job. De ledige job som ufaglært er dog ikke nemme at få. Dels er der få af dem og de kan være svære at finde. Men konkurrencen er også stor – især fra de unge, som gerne vil have erhvervserfaring fra andet end Netto og McDonalds.

Se marketing job.

Jobsøgning af ledige job

Hvis du vil finde job hurtigt, så kan du søge et fritidsjob. Dem er der lidt mindre rift om. Så du kan med fordel udvide din jobsøgning, til at omfatte andre typer ledige job.