Tips til at søge jobs når du er nyuddannet?

Bliver du snart færdig med din uddannelse? Skal du til at søge jobs i den ’virkelige verden’? Her får du nogle gode tips til, hvordan du bedst søger jobs, når du lige er blevet færdig med din uddannelse.

Gør ikke jobafslag personlige

Mange virksomheder bliver nærmest bombarderet med ansøgninger. Og det er ikke for at tage modet fra dig, men det er for at gøre det klart, at det ikke er, fordi de ikke kan lide dig som person, at du får et afslag. Hvis du så får et afslag, efter du har været inde til en samtale, så vil det ofte føles endnu værre. Men det betyder bare, at firmaet fandt en kandidat, der passede bedre til stillingen. Og det kan være ud fra hvilken som helst parameter.

Vis at du brænder for jobbet

Hvis du brænder for noget, så vil du automatisk gøre en større indsats for at opnå det. Så hvis du brænder for et job, så vil det komme til udtryk. Du kan stille engagerede spørgsmål, spørge efter materiale eller besøge filialer.

Det handler om kvalitet – ikke kvantitet

Hvis du bare sender en hel masse ansøgninger ud, uden at være gået i dybden med dem, så vil det kunne ses. Derimod er det essentielt, at din ansøgning er målrettet den virksomhed, hvor du søger job. Hellere søg nogle få jobs, som du brænder for, hvor du researcher firmaerne i dybden, end at skyde med spredehagl. Selvfølgelig vil et afslag derfra slå meget hårdere, men så husk på at det kan være tilfældigheder eller mangel på kemi, der gør udfaldet.

Husk at der kan gå noget tid, før det rigtige job vælger dig. Derfor skal du sørge for at være meldt ind i en a-kasse allerede fra første dag som ledig som en slags job forsikring. Og hvis nu du mangler penge akut, så er der lånemuligheder.