3 tips til den gode jobansøgning

Reklame

Hvis du er i stand til at skrive en god jobansøgning, er der ofte ikke langt fra livet som ledig til en ansættelse i en dejlig virksomhed. Jobansøgningen er dine mulige kollegaers første indtryk af dig, og derfor er det vigtigt, at de kan lide, hvad de læser. I denne guide bliver du præsenteret for tre tips til at skrive den gode jobansøgning.

1: Fokuser på dit sprog

Sprog er altid vigtigt – men måske især når det gælder jobansøgninger. Det går ikke at aflevere et dokument til en arbejdsplads, der er fyldt med sproglige og grammatiske fejl, så derfor er det vigtigt, at du sørger for at læse det godt igennem. Hvis du skal skrive ansøgningen på et andet sprog end dansk, kan det desuden være en god idé at hyre en oversætter til at hjælpe dig. Ligger dit drømmejob i Frankrig? I så fald er det med at få hyret en dygtig dansk til fransk oversætter så hurtigt som muligt.

2: Prioriter det vigtigste

Nogle mennesker er i stand til at skrive en hel roman om, hvorfor netop de er kvalificerede til et bestemt job – andre skal kæmpe hårdt for skrive en enkelt side. Uanset hvad er det vigtigt, at du prioriterer og vælger, hvad der er vigtigt at skrive. Der er ikke plads til at skrive alt om alle de jobs, du nogensinde har haft, og derfor er du nødt til at udvælge det vigtigste.

3: Få feedback fra andre

Når man har brug en masse tid på en jobansøgning, kan det godt ske, at man kommer til at se sig blind på sine egne fejl. Derfor er det en rigtig god idé at få nogle andre til at kigge den igennem, inden du sender den ind til arbejdsgiveren. Du kan for eksempels spørge en ven, et familiemedlem eller en, du kender fra jobcentret.