Arbejdsglæden starter tit med dig selv

Dette indhold er sponsoreret

Du står måske i en situation, hvor du ikke hver dag er glad for at tage på arbejde, og godt kan vågne op om morgenen med lidt ondt i maven over, hvad der venter dig. Det kan også godt være, at du er begyndt at føle dig en smule stresset, og det er jo tit arbejdsrelateret. Nogle gange er det dog ikke arbejdet, men blot strukturen af hverdagen, der kan give disse følelser – og så gælder det om at tage tid til og passe på dig selv.

Tag tid til at dyrke dine interesser

Det er særligt, hvis du ikke har tid til de ting, der gør dig glade, at du kan begynde at føle dette pres i hverdagen. Du kan altså hurtigt komme til at tænke, at det må være arbejdet, der er noget galt med – og det kan jo selvfølgelig også sagtens være tilfældet! Nogle gange er det dog ikke nødvendigvis arbejdet, men lige så meget det at du ikke har tid til dig selv i hverdagen. Hvis arbejdet kommer til at fylde for meget blandt alle de andre pligter, du også har i hverdagen, forsvinder arbejdsglæden måske. Det er altså vigtigt at tage tid til dine interesser, uanset om det er maling, at lave smykker med perler eller at gå på jagt.

Vær god til at lytte til din krop

Din krop er heldigvis sådan ”indrettet”, at den begynder at sige fra, når tingene bliver for meget, og du begynder at blive lige presset nok. Det kan f.eks. være i form af enorm træthed og vedvarende hovedpiner, og det er altså meget vigtigt, at du er god til at lytte til disse signaler. Ellers ender du nemlig i en ond cirkel, som det bliver meget svært at komme ud af igen, og som i den grad kommer til at tappe på livsglæde- og energi.