Job som bedemand – hvad indebærer det?

Leder du efter et arbejde, hvor du hver dag hjælper nogle mennesker? Kan du lide at føle, at du gør en forskel for nogen? Så skal du f.eks. overveje et job som bedemand. Men indebærer sådan et job egentlig?

Du hjælper pårørende i en svær tid

Det er dig som bedemand, de pårørende ringer til, når de har mistet en og har brug for hjælp til alt det praktiske og juridiske derefter. Du planlægger og aftaler sammen med de pårørende, hvordan der bliver afholdt den bedst mulige afsked.

Du hjælper derfor pårørende i en meget svær tid. Derfor skal du have lyst til at arbejde med mennesker, der har brug for dig som en støtte. Du skal f.eks. hjælpe med at planlægge enten en begravelse eller bisættelse, men du skal også hjælpe med at bestille blomster, kirkesanger, kiste eller urne m.m., hvis der er brug for det. Derudover er du der for at hjælpe med at anmelde dødsfaldet til myndighederne, indrykke en dødsannonce, rådgive om pension og skifteret m.m.

I bund og grund er du der for at hjælpe de pårørende med alt det, de ikke selv har overblik over og/eller overskud til.

Du har flair for detaljer og godt overblik

Som bedemand er det nødvendigt, at du har flair for detaljer samt et godt overblik. Du fungerer som de pårørendes højre hånd, så der er meget at holde styr på. Der er mange detaljer, der skal være på plads. Du skal nemlig også varetage opgaver såsom f.eks. regnskab. Til gengæld har du et alsidigt job, hvor det veksler mellem møder, praktiske opgaver og administration.

Som bedemand har du et job, hvor du ofte er i kontakt med andre mennesker, der værdsætter din hjælp. Det gør det enormt givende at gå på arbejde hver dag, når du på den måde, kan mærke, at du gør en forskel.