Nyuddannet job

Søger du job som nyuddannet, så er der en række fordele og ulemper du bør kende til.

Inden du kaster dig over jobsøgningen og de mange jobportaler, så læs lige nedenstående guide til dig som nyuddannet, der søger job. Fx så er https://frauddannelsetiljob.dk er godt sted at starte.

Viden: Som nyuddannet, så har du spændende viden med fra din uddannelse og evt. speciale. Fremhæv flere af de områder du har kendskab til og som du ved er hotte emner. Men gør det i overordnede vendinger. Ingen gider at høre detaljer om et nichefagområde til en samtale. Så gør dig interessant uden af afsløre detaljerne. Og når du fremhæver disse kompetencefelter, så sørg for at vise ydmyghed og sige at du jo er i et nyuddannet job og derfor primært bare gerne vil arbejde og suge erfaring til dig. Ellers kommer du let til at lyde som en, der kun vil arbejde med særlige områder og det er jo ikke særligt fleksibelt.

Løn: Som nyuddannet jobsøgende, så har du lønkortet at trække. Du ligger lavt i lønhierarkiet, hvilket kan være en fordel i mindre firmaer, især hvor ejeren er direktør eller ansættende leder. Du kan også spille ind med en lavere sats de første 3 måneder.

Tidlig professionalisering: Man nuuddannede anser ikke sig selv som “rigtige” medarbejdere. De er jo nye og usikre, så de skal jo ud og øve sig. Den holdning er pissefarlig. Du skal professionalisere dig indstilling fra dag 1. Hvis du vil være leder eller gøre karriere, så er det ikke noget der kommer flyvende af sig selv. Hvis  du forventer at arbejde 45 timer om ugen som leder, hvorfor så ikke starte allerede som nyuddannet? Forbered dig, søg viden inden mødet, hav snorlige orden i papirene, CV og ansøgning er naturligvis fejlfri og tøjet er ikke tilfældigt.

Internationalisering: Internationalisering er et overbevisende signal. Hvis du har arbejdet i udlandet, så fremhæv det. Har du studeret i udlandet eller taget udlandske kurser? Selv et mindre brevkursus fra england virker imponerende. Ellers kan du fremhæve at du læser med på udlandske blogs eller andre videns-institutioner, så du fremstår som en person, der kommer med banebrydende viden.

Sælg dig selv hver dag: At sælge sig selv kan virke akavet. Derfor skal du øve sig. Hver eneste dag SKAL du lave mindst én udadvendt sælgende aktivitet. Hvis ikke du er til samtale, så skal du ringe til en jobannonce og stille et spørgsmål eller måske gå til et netværksmøde.

Nyuddannet job

Som nyuddannet er du relativt udsat for fyringer, idet at de fleste kører med last in – first out princippet. Derfor skal du allerede for første ledighedsdag som nyuddannet, melde dig ind i en A-kasse, så du er sikret løn i tilfælde af en fyring. Du kan se listen over billige a-kasser her.