Skal jeg vælge en revisor eller en bogholder?

Er du på udkig efter den rigtige revisor eller bogholder, men ikke er helt klar over, hvilken en du skal vælge til din virksomhed? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvad forskellen egentlig er mellem en revisor og en bogholder.

Hvad er forskellen på en revisor og en bogholder?

Der er mange, der tror, at en revisor og en bogholder er det samme. Det er dog ikke helt rigtigt. Revisorer og bogholdere har dog en del af de samme opgaver, men der er også nogle tydelige forskelle, der adskiller dem.

Først og fremmest er en revisor en beskyttet titel. Det betyder, at alle og enhver ikke bare kan kalde sig for revisor. En bogholder er derimod ikke en beskyttet titel, hvilket betyder, at det ikke kræves en relevant uddannelse for at kunne kalde sig bogholder.

Revisoren har en mere dybdegående forståelse

Hvis du har ambitioner om at få hjælp og sparring i forhold til økonomiske muligheder og beslutninger, er det revisoren, som du skal have fat i. Revisorer er nemlig uddannet til at kunne rådgive dig, så du får truffet de beslutninger, der gavner virksomhedens økonomis på den bedst mulige måde.

Revisoren kan altså hjælpe dig med at levere bedre resultater i virksomheden, fordi revisoren kan hjælpe dig med økonomiske henseender, som du ikke engang vidste, der eksisterede. En bogholder har ikke i samme grad denne forståelse for rådgivning og økonomi, fordi bogholderen ikke har en relevant uddannelse.

Den bedste løsning

Hvis du ønsker at få mest mulig hjælp i forhold til virksomhedens økonomi, skal du helt sikkert vælge revisoren. Revisoren kan varetage de samme opgaver som bogholderen, men det fungerer ikke den anden vej rundt. I den sammenhæng er revisoren det bedste valg for dig, der ønsker den komplette løsning.