Søg jobs mest muligt effektivt

Det kan være enormt frustrerende at sidde uden arbejde. Måske er det meget rart den første uge. Man har ikke en fast tid at stå op på, en hektisk morgenrutine eller en chef, der giver sure blikke. Efter hånden begynder den daglige rutine dog at skride, og man føler ikke længere, at man har en identitet i hverken egne eller andres øjne. Derfor kan det i allerhøjeste grad betale sig at bruge lidt tid på at sætte sig ind i, hvordan man mest muligt effektivt kan søge sit nye job.

Søg bredt

Heldigvis har internettet allerede hjulpet os godt på vej. I dag findes der nemlig utroligt mange sider, hvor der bliver sat forskellige jobopslag op. Nogle er bare store og varierede, mens andre beskæftiger sig med et specifikt geografisk område eller endda en specifik branche. Prøv at se, om der skulle være noget, der henvender sig til en i lige præcis din situation. Ellers viser det sig ofte, at det er langt mest effektivt at søge så bredt som overhovedet muligt.

Vær dog også opmærksom på, at det kun er et udsnit af alle de tilgængelige jobs, der faktisk ender med at blive slået op på den måde, som de bliver online. Det kan være frustrerende som desperat jobsøgende. I nogle tilfælde kan man dog også ende med at kunne bruge det til egen fordel. Prøv derfor gerne at række ud til relevante venner og familiemedlemmer. Informer dem om, at du er jobsøgende, selvom det kan være en anelse tabubelagt, og spørg dem gerne, om de kender til en relevant åbning. Det er på den måde, at rigtig mange ender med at få et job. De kender nogen der kender nogen.

Ordentligt udstyr

Som sagt har din jobsøgningsproces fået et enormt effektivitetsboost takket være internettet. Derfor kan det også godt svare sig at gøre lidt ekstra ud af udstyret, ås det bliver en nem og professionel proces. I disse tider handler det ikke mindst om mobiltelefonen. Hvis du altså endnu ikke har fået købt dig en smartphone eller bare er en af de mange danskere, der dagligt har problemer med deres telefon, så kan det altså godt svare sig at få købt en ny. Du kan for eksempel søge inspiration i listen fra mobilpris.dk over de mest solgte mobiltelefoner. Om den siger Steen Jørgensen fra mobilpriser.dk således: ”De mest solgte mobiltelefoner. Oversigten er baseret på 15000 ugentlige brugerdata fra førende danske websites der formidler salg af mobiltelefoner. Listen over de 40 mest solgte telefoner opdateres dagligt”.

Kort sagt er det altså en liste du trygt kan stole på, hvis du gerne vil få en fornemmelse for den mest populære og derfor ofte også bedste og billigste mobiltelefon på det danske marked. Med en pålidelig telefon kan du nemlig være sikker på, at du modtager alle opkald i tide, så du kan fremstå som den professionelle jobsøgende med styr på sagerne. Ligeledes kan du bruge den til at sende et par ekstra jobansøgninger, selvom du er på farten eller bruge den til andre hverdagsting, som at tjekke opskrifter, Facebook eller finde gode gaveideer på Idegryden til den næste fødselsdag.