Imponer din kommende arbejdsgiver med din jobansøgning

På et tidspunkt i dit liv skal du ud at søge arbejde på det danske arbejdsmarked. Her vil du skulle skrive en jobansøgning samt et cv om, hvad du før har foretaget dig. Dog kan det være svært at få formuleret den helt perfekte jobansøgning, hvor du kommer ind på alle de mest vigtige punkter. Hvis du skal til at skrive en jobansøgning til din kommende arbejdsgiver, og er du lidt på bar bund? Så læs med her og få inspiration til, hvordan du skriver den bedste ansøgning.

Råd til formalia

Når du skal skrive en jobansøgning, så skal de helt basale ting være på plads. Din jobansøgning skal maksimalt være på en A4-side, da den kun skal fortælle det mest nødvendige. Professionel korrektur og oversættelse kan være en god ide, hvis du har svært ved det grammatiske. Når du skal udvælge de ting, som du skriver på dit cv og din jobansøgning, så tænk over, hvilke som er gode at udnævne i forhold til det job, som du søger. Hvis du f.eks. søger et job, hvor du skal have kundekontakt, så fortæl gerne om dine kompetencer indenfor at være imødekommende og smilende. Det vil vække opmærksomhed hos din kommende arbejdsgiver, hvis du nævner og fokuserer på netop de kompetencer, som de leder efter i en medarbejder. Det mest vigtige råd til dit cv og din jobansøgning er, at det du skriver, skal være relevant for læseren.

Hvad indeholder den gode jobansøgning

Når du skal skrive en jobansøgning, så er der nogle ting der er bedre at skrive end andre. Et godt råd er at skrive i nutid og så kan du evt. bruge aktive formuleringer. Derudover skal der være et match imellem din ansøgning og din arbejdsgiver. I din ansøgning skal du fortælle om, hvem du er, og hvorfor du netop søger et job i deres virksomhed. Din ansøgning skal give virksomheden en indsigt i, hvordan du passer ind i deres virksomhed og ikke andres. Læg gerne vægt på, hvor meget du brænder for netop deres stilling og deres virksomhed generelt. Når du sender din ansøgning afsted, er der nogle ting du lige kan tjekke efter. Der skal helst ikke være for lange og kludrede sætninger, og det er en rigtig god ide, hvis du sørger for at have afsnit med, så der er lidt luft for læseren.